Известие

Collapse
No announcement yet.

двигателно масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• двигателно масло

Колеги,преди два месеца купих алфа146 с двигател боксер.Имам до момента 3000км.пробег.Темата за маслото на двигателя е също важна за мен,защото още след закупуването го смених с VS VISION за 3000км виждам,че е паднало.Интересувах се за моторните масла и разбрах ,че API SL категория ги пепоръчат като същите поддържат ниво на маслото за целия период до смяна.И от приятели чух,че неподходящото масло бързо пада,а след подмяната му с друго нивото се запазва по-дълго време.Ще напрявя консултация със специалисти и ако има нещо вярно след като го сменя непременно ще ви пиша.Иначе колата за мен е много добра.Двигател1.6 боксер.Казват,че правили проблеми но много не вярвам в това.На равен път мното леко дърпа надясно.Налягането на гумите в предния мост е равно.Това си го обяснявам с леко разбит десен шарнир.От Айтос съм а тука майсторите са......Иначе италианица много хитро е направил да се регулира сходимостта на предния мост и става много лесноСмята да разуча нещата,просто ми е интересно да се занимавам с техника.Не съжалявам за избора си на кола.Гледах на панаира и новите алфи,направо са страходни.Чао до нови срещи в нета.

Най-подходящото масло за колата производитела си го казва какво е в книжката. От мнения на маистори се пази че повечето са крайно некомпетентни. Какво толкова те впечатли окачването и неговото регулиране незнам то е абсолютно същото като на другите коли. А на една страна може да върви по куп причини не е само шарнира. Може да са селеновите втулки. Може нещо да е криво по предницата. А колкото до интереса ти към техниката алфа е правилния избор ще се запознаеш изцяло с устройството на колата и съставните и части.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Значи братле ако за 3000 км си изгорил 300-400 грама не се притесняваи нормално е да хапва 1-кило за 10 000 км караи спокоино.
      Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
      Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
      Alfa Romeo 145 1.4 16v
      BMW 520i E39

Comment

Working...
      X